Viernes, 01 Diciembre 2023 18:44

Presentació del XIVè Torneig Topbàsquet "Ciutat de Sabadell"

Rate this item
(0 votes)

Els dies 8, 9 i 10 de desembre, participaran prop de 700 esportistes de categories mini i infantil de tot l’Estat i amb presència internacional 

La catorzena edició́ del torneig Topbàsquet “Ciutat de Sabadell” ha passat a formar part del calendari d’activitats que arreu Catalunya commemoren el centenari de la creació́ de la Federació́ Catalana de Bàsquet. El torneig tindrà̀ lloc el 8, 9 i 10 de desembre i es suma d’aquesta manera a un programa amb diferents esdeveniments, dissenyat per fer a tothom partícip d'aquesta efemèride, combinant activitats d’àmbit esportiu, però̀ també́ de caire lúdic, social i cultural, donant cobertura a tot el territori.

Gràcies al torneig que organitza el Club Esportiu Escola Pia, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sabadell i la FCBQ, la ciutat estarà̀ representada en la celebració de l’efemèride de l’estament federatiu, que ha confeccionat un programa, encara obert, nodrit d’activitats de relleu que s’organitzen al país. La inclusió́ en el calendari és una mostra més de la confiança i l’interès que la Federació Catalana de Bàsquet deposita des de la primera edició en el torneig Topbàsquet. Aquesta activitat forma part, així mateix, de la programació de Nadal de Sabadell.

És també en aquest context que, en el marc del torneig, el Comitè Tècnic de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) organitzarà, conjuntament amb el CE Escola Pia dos clínics de formació a càrrec de Joan Florit i Marta Rosanas, entrenadors ajudants de les Seleccions Catalanes Infantils. Les dues formacions es realitzaran el proper divendres 8 de desembre, a partir de les 10 del matí, al Pavelló Club Esportiu Escola Pia Sabadell.

La regidora d’Esports, Montse González, ha assenyalat avui, durant la presentació de l’esdeveniment que

“és una enorme satisfacció poder col·laborar i donar suport a iniciatives com aquesta, plenament consolidada després de catorze edicions, que situen Sabadell al mapa i a més genera impacte econòmic”.

Per part de l’organització, David Prieto ha remarcat

“la importància de formar part dels actes de celebració del centenari de la creació de la Federació Catalana de Bàsquet, organisme que, igual que l’Ajuntament, coneix la qualitat esportiva del Topbàsquet i ha estat sempre al nostre costat col·laborant en l’esdeveniment”.

El torneig en xifres

El torneig es disputa, com és habitual, en les categories mini i infantil masculí i femení i aplega al voltant de 700 participants entre jugadors i tècnics. Pel que fa a la competició mini, el torneig serà de 18 equips en masculí i 12 en femení. A la competició infantil, participen 10 equips masculins i 10 femenins. 50 equips que representaran un total de 30 clubs.

La representació local està formada pels clubs Sabadell BQ Vallès, CE Sant Nicolau, CN Sabadell i els organitzadors de Basquetpia. Pel que fa als clubs catalans el formen els millors clubs que treballen les categories inferiors i alguns tenen, a més, presència a l’ACB i a la Lliga Femenina. Aquests són: FC Barcelona, Joventut de Badalona, Bàsquet Manresa, CB L’Hospitalet, Basket Almeda, UE Claret, JAC Sants, CB Cornellà, CB Sant Josep de Badalona, CB Girona, CB Boet Maresme, CB Roser, CB Sant Feliuenc, CBS Barça, Uni Girona, JET Terrassa, Joventut l’Hospitalet, FC Martinenc i Femení Sant Adrià.

D’altra banda, diferents clubs d’arreu de l’Estat hi prendran part: EM El Olivar, Stadium Casablanca i CB Saragossa, per part aragonesa, l’EBG Màlaga, la SD El Pilar de València, Easo SBT de Donostia, la Salle Palma de Mallorca i, per primer cop, el Next Hoops, amb seu a Madrid, un combinat de jugadors de diferents clubs que acostumen a competir arreu del món. I com a representant internacional aquest any es compta amb la presència de dos equips de l’escola de bàsquet de Vilnius (Lituània), el prestigiós SKM.

Els terrenys de joc són els habituals: Poliesportiu Can Balsach per a la competició infantil masculina; Pavelló del Nord, per a la infantil femenina; Pavelló del Sud per a la mini masculina i el “Garden” de l’Escola Pia per al torneig mini femení. Les finals tindran lloc el diumenge, 10 de desembre, a partir de les 11.30 del matí.

Es prendran les actes dels partits de forma electrònica i els resultats, classificacions i estadístiques es podran seguir al web i a l’aplicatiu per a dispositius mòbils.

Read 2083 times Last modified on Viernes, 01 Diciembre 2023 18:53

Amb el suport de:

                       logo curt                                                           FCBQlogo

 

Amb la col·laboració de:

   

         escolapiasbd.png                                                     image.png                                

 

   PHOTO-2021-11-15-08-14-46.jpg  
                         
    18-LG-SC-izaro-221x160px.jpg             customify.png                                             aquablue                          Unknown-1.png  
Widget Test