caeufrples

 

 

Reglament de Joc

Versión en castellano (pdf)

El torneig es regeix pels reglaments FIBA Infantil i Minibàsquet, amb algunes variants. Els partits tindran les següents característiques: 

 

Categoria Infantil

Temps de joc: 46 minuts (3 primers quarts de 12 minuts a temps corregut i un darrer quart de 10 minuts on el temps s’atura segons reglament FIBA). En els quarts on el temps és corregut, només s’atura per lesió. 

Temps mort: es pot demanar un temps mort del primer al segon quart, i un altre del tercer al quart quart (no acumulables). 

Equips: cal inscriure un mínim de 7 i un màxim de 12 jugadors.

Alineacions: lliures (reglament FIBA).

Substitucions: lliures (reglament FIBA). 

Tres punts: Es concedirà cistella de tres punts quan es faci més enllà de la línia de 6,25 metres. 

Tirs lliures: Les accions de falta sancionades amb dos tirs lliures s'efectuaran sense aturar el rellotge, excepte en el darrer quart.

Defensa il·legal: Està prohibida la defensa en zona. La sanció serà d’un advertiment inicial, una tècnica a l’entrenador en segona instància i la pèrdua del partit si la infracció es torna a repetir. 

Final de partit empatat: En cas de produir-se un empat en el marcador al finalitzar el temps reglamentari, es continuarà jugant fins que un dels equips aconsegueixi encistellar ("bàsquet d'or"). 

 

Categoria Mini

Temps de joc: 40 minuts (vuit periodes de 5). El temps és corregut i només s’atura per lesió. Els dos ultims minuts de l’últim periode es jugaran a rellotge aturat (reglament FIBA).

Temps mort: es poden demanar dos, un del primer al setè periode i un altre a l’últim període.

Equips: cal inscriure un mínim de 8 i un màxim de 12 jugadors a cada partit (els equips poden estar formats per més integrants). 

Alineacions: Durant els 6 primers periodes, els jugadors han de disputar com a mínim dos. El setè i el vuitè  són d’alineació lliure.

Substitucions: Només es poden fer durant els dos darrers periodes, tret de casos de lesió o eliminació per 5 faltes. 

Tres punts: en Mini es concedirà cistella de tres punts quan el tir comenci i acabi fora de la zona de tres segons.

Defensa il·legal: Està prohibida la defensa en zona. La sanció serà d’un advertiment inicial, una tècnica a l’entrenador en segona instància i la pèrdua del partit si la infracció es torna a repetir. 

Final de partit empatat: En cas de produir-se un empat en el marcador al finalitzar el temps reglamentari, es continuarà jugant fins que un dels equips aconsegueixi encistellar ("bàsquet d'or"). 

 

Disposicions Generals

En cas de coincidència de colors de samarreta, es canviarà sempre l'equip que aparegui en segon lloc en el calendari de joc.

- Els equips s'han de presentar a la pista de joc 15 minuts abans de l'inici del partit. Qualsevol retard no justificat donarà per perdut el partit per 2 a 0.

- L'Organització del Torneig, compta amb un Comitè Únic de Control i Disciplina, que serà l'Òrgan Disciplinari del Torneig, les decisions es prendran amb caràcter d'immediatesa, seran irrevocables no es podran recórrer. Els equips participants es comprometran a acceptar aquestes decisions adoptades pel Comitè, sense opció al recurs. Tots els equips hauran de designar una única persona, que serà qui els representi davant l'Organització. Els equips s'han de responsabilitzar que no siguin altres persones les que intentin aclarir o solucionar incidències amb l'Organització, ja que no serien preses en compte.

- L'Organització es reserva el dret a modificar el calendari de joc, si això fos necessari, sempre per motius justificats o força major.

- El marcador serà el que s'indiqui a la pista de joc, no tancant el mateix en cap circumstància.

- A la finalització dels partits les ACTES seran comprovades "in situ" i una vegada signades no podran ser recorregudes. No es farà entrega de còpies de les mateixes als equips participants.

Classificació en fase de grups. Si els equips empatats són dos, es tindrà en compte els punts aconseguits en els partits disputats entre ells, i resultarà vencedor l'equip que sumi més punts. Si són més de dos els equips igualats en punts, la classificació s'establirà tenint en compte, en primer lloc, els punts aconseguits en els partits jugats entre ells. Si subsistís la igualtat, la classificació dels equips que continuessin empatats es faria per la diferència de tempteig a favor i en contra en els partits jugats entre ells. Si encara persistís l'empat, es resoldrà a favor de l'equip que hagués aconseguit un tempteig favorable més alt en el decurs d'aquells partits. Si no es resolgués totalment l'empat amb els procediments anterior, als que continuïn empatats, se'ls aplicarà la diferència general, en primer lloc, i si fos necessari, el tempteig favorable més alt aconseguit en tots els partits jugats en la competició.

- Premi MVP: el guardó de Jugador i Jugadora més Valuós i Valuosa, s'atorga per la trajectòria durant el conjunt del torneig i no al paper que els participants puguin fer en les finals. 

 

Amb el suport de:

                                      logo curt                                          OScaixa

 

Amb la col·laboració de:

   

      FCBQlogo                                   spalding                      logomarcas aq        

  

       atendis